DOGE ve SHIB Kripto Para Piyasasını Düşüşe Doğru Takip Ediyor

 

  • Cuma günü DOGE ve SHIB için düşüş seansı oldu.

  • Daha geniş kripto piyasası hissi, hafta sonuna girerken parite üzerinde ağırlık yarattı.

  • DOGE ve SHIB, 200 günlük EMA'larının üzerinde tutunurken, temel teknik göstergeler yükselişini sürdürüyor.



Cuma günü DOGE ve SHIB için düşüş günüydü. Daha geniş kripto pazarındaki yükseliş hissi ağırlık kazandı.

Perşembe gününden itibaren %5,31'lik bir ralliyi kısmen tersine çeviren DOGE, %4,31 kayıpla günü 0,1309 dolardan kapattı. SHIB, Perşembe gününe göre %1.19'luk bir kazancı tersine çevirdi ve günü %2.27'lik bir kayıpla 0.00002412$'dan kapattı.

Başka yerlerde AVAX , ADA (%-3,01), LUNA (%-3,53), SOL (%-3,69) ve XRP (%-2,11) ile birlikte %4,58 düştü. BNB (%-0,89) ve ETH (%-0,27) mütevazı kayıplar gördü.

Kripto Piyasası Risk Algısı Ağırlaşıyor

DOGE için bu, beş seanstaki ilk kayıptı. Hafta ortası , Bitcoin ATM'lerine (BTM'ler) Dogecoin'i ekleyen Bitcoin of America haberi destek sağladı.

Teknik göstergelerin yukarı yönlü sinyaller göndermeye devam etmesiyle Cuma günkü zarar büyük olasılıkla kar elde etmekten kaynaklandı.

Bununla birlikte, enflasyona ve Fed para politikasına yönelik piyasa duyarlılığı dikkate alınması gereken bir faktör olmaya devam ediyor. Son aylarda NASDAQ 100 ve FED para politikası ile bir kripto korelasyonu gördük. Daha agresif bir Fed oranı yolu, önümüzdeki aylarda yatırımcıların direncini test edebilir.

ABD faiz oranlarında keskin bir artış beklentisiyle, kar alma, yakın vadede kripto para birimleri için yukarı yönlü durumu sınırlayabilir.

Yorumlar