'Hiçbir şey kripto para kadar hızlı büyümüyor': Kırgızistan milletvekili ulusal kripto istiyor.

 Kırgızistan, kripto borsalarını ve madencilik endüstrisini düzenlemiştir, ancak ülkede kripto para birimlerinin dolaşımını düzenleyen herhangi bir yasa bulunmamaktadır.

ırgız parlamento üyesi (milletvekili) Karim Khanjeza, yasa ve düzen ve yolsuzlukla mücadele konulu bir meclis komitesi toplantısında ülkede kripto para biriminin yasallaştırılması çağrısında bulundu.

Milletvekili Khanjeza, konuşması sırasında kripto piyasası için yasal bir çerçeve geliştirmeyi savundu ve sanal varlıkları dahil etmek için yasa tasarısında değişiklikler önerdi. “Hiçbir şey kripto para birimi kadar hızlı büyümez” dedi.

Ülkelerinin artan kripto popülaritesinden yararlanmak için mükemmel bir konumda olduğunu ekledi ve kendi ulusal kripto para birimini başlatmayı önerdi. Yerel bir gazeteye göre , hükümetin Ulusal Banka tarafından gözden kaçırılan egemen bir ulusal dijital para birimi geliştirmeye odaklanması gerektiğini söyledi .

Ayrıca, BAE'nin büyüyen kripto pazarı için bölgesel bir merkez haline gelmek için izlediği bir strateji olan bu alanda yüksek nitelikli uzmanları işe alarak ülkede bir kripto merkezi kurmayı savundu.

Orta Asya ülkesi, piyasayı düzenlemede önemli ilerleme kaydeden kripto dostu ülkelerden biri olarak kendini konumlandırdı. Bitcoin bir emtia olarak kabul edilir ve emtia yasaları uyarınca madencilik yapmasına ve işlem yapmasına izin verilir.

İlgili:   Vietnam Başbakan Yardımcısı dijital varlıklar için yasal çerçeve oluşturma çağrısında bulundu

Ağustos 2021'de hükümet, kripto borsaları için ulusal bir kripto çerçevesi getirerek onlara ülkede yasal statü kazandırdı. Ancak, kripto paraların dolaşımını düzenleyen herhangi bir kanun bulunmamakta ve sadece Merkez Bankası tarafından önerilen “kripto paraların devrine ilişkin kanun taslağı ” bulunmaktadır.

Kırgız hükümeti , 2020 gibi erken bir tarihte kripto madenciliği endüstrisini düzenlemek için çalışmaya başladı , ancak yasadışı kripto madenciliğinin desteklediği büyüyen enerji krizi , geçen yıl birkaç baskıya yol açtı. Kazakistan ve İran da dahil olmak üzere kripto madenciliği yanlısı ülkelerin çoğu, yasadışı kripto madenciliği nedeniyle benzer enerji krizleriyle karşı karşıya kaldı.

Yorumlar